På forkant på landet

Hipsteren er snart overstået og den næste er ….  OAPsteren

 

OAP er Old Age Pensioners – men lad dig ikke narre. Vi taler ikke pensionister her men unge mennesker, der har lånt af bedsteforældrenes værdier. Sådan lidt 50’er agtigt og – ikke mindst – glem alt om city life og flyt ud af byen.

En femtedel af de unge i huskøbsalderen i UK søger nu mod landsbyer, og i Danmark er tendensen lige akkurat begyndt. Værdier er vigtige, og det handler om nærhed, traditioner og bæredygtighed.

De er allerede økologiske og gider ikke cross fit og bilkøer. Men hvad vil de så:  Ja, her er der mildest talt godt nyt til alle genbrugsbutikkerne, FamilieJournalen og dem der har gemt på håndarbejdsopskrifter, haveredskaber og mormors gamle duge.

 

Idyl 2.0

Den kommer til at stå på korssting og kage, kaffe og campingvogn, høns, hund og haver, søndagsmorgener med kryddere med tandsmør og fløde i kaffen og gerne i et kolonihavehus. Frem med idyl, eftertænksomhed og tid til at gøre ingenting.

Der skal strikkes og broderes, syltes og bages og gås tur med hunden. Pudses bil, graves have, holdes høns og snedkereres.

Men… de gamle kønsroller følger ikke med i pakken, bæredygtighed tages for givet, og korsstingene kommer ikke på klokkestrenge. Det bliver Landidyl 2.0 formentlig suppleret med andelsbevægelse 2.0 med fællesskaber og forpligtelser i stedet for facebook.

 

Anduin

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til anonymiseret statistik mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk