Skik følge

Når du kommer til et område – specielt på landet – så er der lokal skik og brug, som det kan betale sig at lære – hurtigt. Brug gerne naboen til at høre om, hvordan man gebærder sig – det kan være alt fra, hvor tit man slår græsset ud til vejen – og hvor langt ’civilisationen rækker’ – hvordan man hilser osv., og det vil betyde meget for, hvordan du bliver modtaget.

Det er dig, der skal sige dav først – du er den fremmede. Du skal selv finde nye venner – foreningslivet er formidabelt til den slags, og der er ingen foreninger, jeg nogen sinde har hørt om, som ikke har brug for frivillige eller en ny i bestyrelsen. Bland dig og vær med, men lad være med at ville revolutionere det hele – i hvert fald ikke som det første.

Deltag på de præmisser, som gælder, hvor du er flyttet hen – måske de er pudsige, og måske du kan lave dem om, men først skal du lige vise, du er ok, og det er ikke kun på en lille ø. Nogle steder har skikke, man lige skal vænne sig til – her på Lolland, gir man pote til alle, når man kommer til at møde, uanset om man kender folk eller ej. Pænt goddag med hånd – hele vejen – alle 58. Så man kan fx vælge at komme tidligt. Andre steder, andre skikke – lær dem, hils på folk, sig dav til din kassedame, og du falder hurtigt til. (Og ja, det sker også i byerne, hvor man også har beboerforeninger og en god snak over altankanten, men for nogle er det altså nyt).

Vær forberedt på, at du bliver talt om – du er jo ny, og du skal lige placeres i landskabet, så hvis du kan finde en lokal og fortælle, hvem du er, og hvor du kommer fra, så skal han eller hun nok sørge for, at ordet spredes, og du bliver puttet i den rigtige kasse som ’den nye lærer’, eller hvad du nu er. Så er der ro på igen, og med mindre, du gør dig specielt bemærket, er du dermed ikke længere samtaleemne som sådan.

 

Anduin

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til anonymiseret statistik mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk