Nye køkken- og wc-vaner

I en lejlighed – specielt hvis man bor højt oppe – har man måske vænnet sig til, at afløb kan tage noget nær hvad som helst, for der er frit fald i faldstammen fra fjerde. Det er der ikke i et hus. Og især ikke et et hus på landet.

I småhuse må du gå ud fra, at faldet på dine afløb er ganske svage og sandsynligvis på grænsen af, hvor væske overhovedet kan løbe. Det betyder, at man ikke hælder fedt fra stege- eller bradepande i vasken, for det bliver temmelig hurtigt til en meget solid prop, og hvis det er om vinteren – endog superhurtigt. Den sidder godt fast, og det koster en tusse at få Xkøbing kloakservice til at komme og suge. Så lad være.

Læg bagepapir under risten i bradepanden, så du har et lag fedt, der kan smides i skraldespanden, tør panden af med køkkenrulle, til det værste fedt er væk – og vask så. Alt andet giver ret omgående og kostbare problemer.

Samme med toilettet – der kan ikke smides noget i, som ikke er hurtigt opløseligt. Vælg toiletpapir efter det og lad være med at bruge vandspareskyl, med mindre I er flere om det, så der kommer meget vand igennem. Ellers risikerer man prop. Og så er det ud til trixtanken og rode. Nej, det er ikke lækkert, men det ku være værre. Det er i hvert fald nødvendigt, og du vil komme til det mere end én gang uanset hvad. Passer man på, skal der så noget ekstraordinært til.

Her er problemet også tit, at faldet egentlig kun lige akkurat sikrer vandløb, så hvis skidtet er klæbrigt, har du et problem. Man lærer også at forholde sig til sine kostvaner.

Yderligere problemer kan komme af trærødder, som gror gennem afløb af beton. Skift til plastic – det kan de ikke gro igennem og gror udenom. Beton er lige akkurat porøst nok til at rødder kan lirke sig ind og skabe rodpropper, som papir og fedt osv. kan sætte sig i. Man kan også her få X-købing kloakservice ud med en rodskærer – det koster ca. 1500 kr. og kan godt betale sig, hvis det er problemet. Få så med det samme skudt plasticrør ind, så rødderne ikke kan komme igen.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til anonymiseret statistik mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk