Midt i maden

At bo på landet har den indlysende fordel, at man bor midt i maden – midt i det landskab, hvor alle lækkerierne kommer fra, og hvor der som regel er både vejboder og gårdbutikker. De er selvfølgelig ikke jævnt spredt over landet, men på gode jorder som her, hvor jeg bor – kan jeg på 15 minutter nå Hvidkildegård (limousinekød), Tokkerupgård (grøntsager), Dalbakkegård (frilandsæg/kyllinger), Lolle Frugtplantage, Saxenhøj (kød og grønt), Krenkerup bryggeri og Sakskøbing Gårdbutik, hvor jeg kan få det alt sammen og mere til – topklasse økologiske og almindelige produkter til supermarkedspriser.  Mere er prisvindende oste fra Knuthenlund, kirsebærvin fra Frederiksdal osv. – produkter som også er lokale, men som det vil tage mig en halv times tid at hente lokalt.

 

Fra i morges

Det betyder, jeg kender producenterne, jeg kender produkterne, og varerne er friske. Kører jeg forbi Tokkerupgård er grøntsagerne i gårdbutikken hentet fra marken samme morgen – kartofler fra i går er til halv pris. Hvis man godt kan lide at lave sin mad selv med nogle råvarer, som man ikke skal pille ud af plastic eller bekymre sig om giftrester, så er det ikke så ringe at bo midt madskabet.

Man kommer helt af sig selv til at spise efter årstiden og dermed varieret og skal ikke bruge ressourcer på at køre langt eller læse varedeklarationer – og på frugt og grønt er der ingen deklareret holdbarhed. I supermarkedet får du ikke kartoflerne til hav pris, fordi de blev gravet op i går og ikke i dag. De kan være fra for flere måneder siden, og det står der ikke noget om.

 

Anduin

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til anonymiseret statistik mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk