Når træer bliver for meget

Der var engang, min troldpil var en lille pellike med støttepind, som en killing lige akkurat kunne sidde i.

Det er 17 år siden, og det ses. Toldpil vokser hurtigt, og her er jorden god , og rødderne rækker sikkert ud til gødningen fra marken og i hvert fald godt under terrassen, hvor de har kunnet løfte fliserne.

Træet vokser fint og symmetrisk – eller næsten i hvert fald – og det betyder meget store grene ind over haven, som efterhånden blev ret mørk og næsten forsvandt. I forhaven var et af birketræerne begyndt at visne i toppen, så det burde skæres ned, inden det en dag kunne blive til en risiko for forbipasserende.

Det er ikke ’gør-det-selv’

Slut med tålmodigheden og efter lidt ’kender nogen nogen…’ blev der ringet efter Henrik, som har sin helt egen ’bjergbestiger’ løsning på træbeskæring. En metode, man absolut ikke skal forsøge sig med uden at være professionel. I det hele taget er det ikke nogen god ide at skære træer ned selv. Risikoen for både en selv, omgivende bygninger osv. er for stor, og der er nul forsikringsdækning, hvis man kommer til skade eller smadrer nærmeste hustag.

Gå bare til den

Troldpilen i baghaven fik skåret de stammetykke grene over haven væk og er nu en mere flad væg mod vest, som stadig giver fint læ men uden at skygge over hele haven.

Det gjorde massiv forskel, og jeg er heller ikke bange for, at grene slår mod udhustaget og ødelægger det. Set fra havesiden ser træet fint ud – det er ikke skævt, og set fra vejen er det fladere men ikke så det ser helt forkert ud. Til gengæld er der meget mere lys i haven.

Et vinterjob

Jeg fik ordnet træet i løbet af vinteren – så rammer de faldende grene ikke ned i blomstrende roser, og de vejer ikke ekstra pga. blade. Man kan se, hvor der skal skæres, og hvor grene fra træ og buske krydser hinanden.

En trækrone fylder enormt, når den ligger på jorden – det skal man lige huske. Der skal sandsynligvis mere end ét trailerlæs til at få det væk,

men noget er rigtigt godt brænde, som kan skæres til til brændeovn eller bålplads.

 

 

Anduin

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies til anonymiseret statistik mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk